Recent artikel:

Gemeente Terneuzen: Inventarisatie 10 gemeentelijke begraafplaatsen

Bureau Funeraire Adviezen heeft van de gemeente Terneuzen opdracht gekregen om tien gemeentelijke begraafplaatsen te inventariseren. De gemeente heeft plannen voor de herinrichting van alle begraafplaatsen. Daaraan liggen verschillende redenen ten grondslag. Het is niet uitgesloten dat er graven geruimd...

De gemeente Sliedrecht telt één begraafplaats. Die dateert van 1885 en wordt sindsdien onafgebroken gebruikt. Talloze voorname personen uit de Sliedrechtse en ook Nederlandse geschiedenis liggen er begraven. Onder hen veel grote aannemers uit de baggerwereld zoals Volker en Kalis maar ook talloze minder bekende aannemers. Voor de huidige begraafplaats begroef Sliedrecht haar doden op een langgerekte begraafplaats langs de Stationsweg, niet ver van de kerk. Bij die kerk werd al vanaf de middeleeuwen begraven totdat dit in 1820 stopte.

Naast een inventarisatie wordt samen met Bureau Funeralia ook archiefonderzoek gedaan om te komen tot een tekst over het begraven door de eeuwen heen in Sliedrecht.